Tu no ets de Barcelona si … no saps situar Barcelona en el mapa?

tu no ets de Barcelona si no la saps situar al mapa 00

#TuNoEtsDeBarcelona si no saps situar Barcelona en el mapa

Benvinguts a aquests bloc que en cap cas vol posar en qüestió si el lector és o ha estat a Barcelona, simplement busquem una mica de diversió, acompanyada de divulgació i d’aportació d’informació, a través d’un començament de frase que barreja provocació i bon humor.

L’objectiu que m’he marcat és que sigui certa la frase de “Tu no ets de Barcelona si no t’ho passes bé tafanejant aquest bloc“.

Siguis o no siguis de Barcelona, hi hagis estat o no, el meu desig és que passeu una bona estona descobrint curiositats d’aquesta ciutat o que compartiu i enriquiu amb els vostres comentaris, el que ja coneixeu.

mapa viral catalunya i galicia OK Xesús Carballido

#TuNoEtsDeBarcelona si no saps situar Barcelona en el mapa

Aquest mapa es va fer viral el mes de gener del 2019  amb la frase “vigileu quan compreu un mapa als xinesos”.

Com passa sovint amb aquest tipus d’imatges virals, era una noticia falsa.

Aquest mapa es una obra de l’artista de Ourense Xesús Carballido i si la voleu anar a veure la trobareu penjada al bar A Medusa de Santiago de Compostel·la.

El títol de l’obra d’art és “Carteis”, realitzada l’any 2016 per l’artista gallec Xesús Carballido, qui actualment resideix en un poble de la Serra Mestra de Cuba, sense accés a internet i pràcticament sense cobertura telefònica.

Amplio la informació amb aquest extret de la noticia publicada a LA VANGUARDIA:

No és un error: el mapa que confon Galícia amb Catalunya és en realitat una obra d’art

El mateix autor va explicar al programa Des de Galícia per al Món que la seva obra va més enllà del paper i té per finalitat no tenir finalitat en si mateixa. Raó no li falta, doncs el seu treball ha traspassat les barreres cibernètiques i, dos anys després de la seva creació, segueix sent motiu de debat a Twitter.

En la mateixa entrevista, el creador comenta que totes les seves obres “formen part d’un tot que es refà a mesura que l’entorn proporciona desfets, seleccionats de vegades per l’atzar, i altres per si mateix”. Així mateix confessa que totes elles formaran part algun dia d ‘ “un gran collage”. Encara no hi ha constància d’ell. Però qui sap, potser és en el que està ficat ara en el seu desterrament a les Amèriques.

Però la veritable qüestió aquí és: ¿com va acabar tan curiosa cartografia en aquest bar? Blanca Pietro, que és qui el regenta, explica que el seu germà Suso és un íntim amic de Carballido. Una relació que es va estrènyer quan l’artista va exposar les seves obres al seu restaurant O Dezaseis. A Blanca li van cridar l’atenció algunes de les seves làmines, entre elles la del mapa, i va acabar adquirint-. Al principi, reconeix que va dubtar si penjar o no, ja que “tenia por que algú no sabés entendre-ho i reaccionés malament. Tot i que finalment vaig entendre que ningú podia enfadar-se per això i que, generalment, el que provocava era somriures i riallades “.

Suso també s’anima a comparar les dues comunitats autònomes, assegurant que “tenen molt més en comú del que creiem”. I afegeix: “No em refereixo només a tenir una segona llengua oficial, sinó a la seva posició geogràfica, ja que totes dues tenen quatre províncies i tres d’elles tenen costa”. Sigui aquest el seu veritable motiu o no, és innegable que va aconseguir el seu veritable objectiu: anar més enllà del paper.

LARA GÓMEZ RUIZ – LA VANGUARDIA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s